Appelsiini-lime sorbetti
3dl vettä
3dl sokeri
6kpl limeä
3kpl appelsiinia
6cl vaaleaa rommia
2kpl kananmunan valkuaista
Valmistus: yhdistä sokeri,rommi ja vesi kattilaan yhdessä raastetun limekuoren kanssa(3kpl) veden alkaessa kiehumaan purista limeistä & appelsiineista mehut erilliseen astiaan. Kun sokeriliemi on valmis siivilöi kuoret pois ja anna jäähtyä. Vatkaa valkuaiset tällä välin kuohkeasti vaahdoksi. Sokeriliemen jäähdyttyä siivilöi sitrusten mehut joukkoon ja lisää kuohkea valkuaisvaahto mukaan reilusti vispilällä sekoittaen, että seoksesta tulee tasaista. Laita sorbetti tekeytymään pakkaseen ja käy n.2h välein sekoittamassa seosta, että se pysyy tasaisena (valkuainen nousee pintaan sitkeästi, mutta älä luovuta). sorbetin lopullisesti jäädyttyä, se on esillelaittoa vaille valmis. Suositeltavaa on lautaselta tarjoiltaessa laittaa ns ”jarru” lautasen pohjalle kohtaan johon sorbepallo tulee, jolloin se ehkäisee sorbetin liikkumista lautasella. Koristeluun voi käyttää sitruunamelissaa ja ei muuta kuin kesästä nauttimaan T. Jesse Walin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti